کوه نوردی

قله بزه تول و قله آشنائون از حصاربن

حصاربن دماوند ، تهران

۱۶٫۷ کیلومترطول مسیر
۱ روزمدت برنامه
● متوسطسختی

گزارش برنامه

جمعه مورخ ۱ دی ۱۴۰۲

قله بزه تول یا بزتور و قله آشنائون به ارتفاع های ۲۴۴۰ و ۲۳۶۰ متر از قلل کم تردد البرز در منطقه دماوند و فیروز کوه استان تهران می باشند.
این قلل واقع در منطقه حفاظت شده کوه سفید و جزء سلسله جبال فیروز کوه به شمار می روند از این رو زیستگاه حیوانات متعددی هستند.
قله بزه تول از سمت جنوب به روستاهای محمود آباد و سیمین دشت و از سمت غرب به روستای حصاربن و از سمت شرق به روستای گرمابسرد و قلفک مشرف می باشد.
قله بزه تول از سمت شرق و غرب ارتباط خط الراسی نداشته و از سمت جنوب به پیرزن قلعه و از سمت شمال و از طریق چند بلندی و قله فرعی به قله آشنائون متصل است.

مسیر های صعود به قله بزه تول:
مسیر راحت تر و ساده تری از سمت سیمین دشت وجود دارد که فراز و نشیب کم تری دارد ولیکن چون قصد ما صعود به قله آشنائون هم بود از روستای حصاربن استارت زدیم.
۱. حصاربن ( طبق ترک )
۲. بین حصاربن و سیمین دشت
۳. سیمین دشت
۴. محمود آباد
۵. سقز دره

شرح مسیر از حصاربن:
با پارک ماشین در وسط روستا، طبق ترک باید وارد یک کوچه در سمت راست بشوید و بعد از مقداری پیمایش با گردش به چپ به کف دره و بستر خشک رودخانه می رسید.
با پیمایش در کف دره به یک دوراهی دره رسیدیم و با گردش به چپ وارد دره دیگری شدیم.
با مقدار کمی پیمایش با گردش به راست بر روی یک یال فرعی قرار گرفتیم و همون رو به سمت جنوب ادامه دادیم تا به یال اصلی صعود برسیم.
از این نقطه تا خط الراس، مسیر بر روی یال است و فقط یک شیب تند راحت در زیر خط الراس وجود دارد.
از محل رسیدن به خط الراس تا قله بزه تول، باید سه چهار تا بلندی یا قله فرعی رو پشت سر بذاریم که هم می توان از راست و هم از چپ آن ها را دور زد و یا صعودشان کرد ولی پاکوب مشخصی برای دور زدن آن ها وجود ندارد.
برای ادامه مسیر به سمت قله آشنائون باید از همان مسیر خط الراس که آمدیم، به سمت شمال برویم.
این بار بلندی ها را از سمت چپ دور زدیم ولی چندین بلندی دیگر نیز بین این دو قله وجود دارد که یک سری را صعود و یک سری را تراورس کردیم.
با رسیدن به پایین ترین نقطه گردنه، مقداری استراحت نموده و با تراورس بلندی آخر به شیب زیر قله آشنائون و جاده خاکی رسیدیم.
از این نقطه تا قله، یک شیب ثابت بدون پاکوب مشخص وجود دارد.

مسیر فرود:
با فرود از همان شیب قله به جاده خاکی رسیده و همان را ادامه داده و در بعضی نقاط هم میانبر زدیم.
تا این که در یک نقطه از سمت چپ جاده جدا شده و بر روی یک یال فرود قرار گرفته و با مقداری فرود از سمت راست یال جدا شدیمو به کف دره رسیدیم.
تا پای کوه، در بعضی نقاط، پاکوب از سمت راست و بعضا هم از چپ دره وجود دارد و از کف دره هم می توان پیمایش کرد ولی سنگلاخ و خرده سنگ زیادی دارد و پا را اذیت می کند.

نکات:
۱. مسیر بدون آب ( یک چشمه در مسیر فرود وجود داشت ولی قابل شرب نبود)
۲. آنتن دهی در بعضی نقاط خوب بود
۳. آحر مسیر را به اشتباه از پاکوبی در سمت راستمان پیمایش کردیم تا سریعا به ماشین برسیم ولی راهمون دور می شد و مجددا به همان مسیر دره برگشتیم
۴. در نقطه پایین ترین گردنه، یک شیب تند وجود دارد که با فرود از آن می توان مستقیما به دره رسید ولی ما مسیر با شیب ملایم تری را برای فرود انتخاب کردیم
۵. زمان بندی برنامه:
استارت: ۷:۲۰
یال فرعی صعود: ۸
یال اصلی: ۸:۴۵
یک ربع استراحت
شروع مجدد در ساعت ۹
خط الراس در ساعت ۹:۵۰
ده دقیقه توقف و اضافه کردن لباس و شروع مجدد در ساعت ۱۰
قله: ۱۰:۵۰ ( سه ساعت و نیم از پای کوه )
نیم ساعت استراحت و شروع دوباره د ساعت ۱۱:۲۰
پایین ترین نقطه گردنه: ۱۲:۳۰
۴۰ دقیقه توقف و شروع مجدد در ساعت ۱۳:۱۰
قله آشنائون در ساعت ۱۳:۵۰
ده دقیقه توقف و شروع حرکت به سمت پایین در ساعت ۱۴
محل رسیدن به دره: ۱۵:۱۵
پایان برنامه در ساعت ۱۶:۱

نظرها ۰

هنوز نظری برای این مسیر ثبت نشده است.